Op zaterdag 16 maart kon de Stichting Kikkeropfleurdoos rekenen op de inzet van 18 vrijwilligers, die zich via NLdoet hadden aangemeld om de Kikkeropfleurdoos te helpen. Onder hen ook twee Westlandse jongeren die aan de vrijwilligersklus meededen voor hun maatschappelijke stage.

De klus behelsde het samenvoegen van vijf wenskaarten en een begeleidend briefje tot een setje en vervolgens het insteken hiervan in een plastic hoesje. De setjes komen als attentie in de volgende editie van de Kikkeropfleurdoos en geven de ontvanger van de doos de mogelijkheid mensen een kaartje te sturen om ze te bedanken voor hun warmte, aandacht of bezoekje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe uitdaging van de klus lag in het enorme aantal van 12.500 kaarten die verwerkt moesten worden tot maar liefst 2.500 setjes. Uit ervaring met eerdere klussen hadden we geleerd om niet met zijn allen rondjes te lopen, maar om van tafels twee banen te formeren waarachter de deelnemers plaatsnamen.  De vrijwilligers voegen een kaart toe aan het gekregen stapeltje en geven dit door aan buurman of buurvrouw. Aan het eind van de baan stonden anderen klaar om de stapeltjes in een hoesje te steken.

Marleen Reukema, voorzitter van de Stichting Kikkeropfleurdoos, was blij met het enthousiasme waarmee de vrijwilligers de klus te lijf gingen. Marleen: “De stemming zat er meteen goed in, mede natuurlijk omdat de aard van de klus een gezellig praatje niet in de weg stond.” Marleen vervolgt: “Ik ben blij dat we met de hulp van vrijwilligers van NLdoet  deze klus hebben kunnen klaren. Ik wil dan ook alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun bijdrage hieraan.”.

 

NLdoet-dag succes voor de Kikkeropfleurdoos