Deelnemers Bakkie Fietsen enthousiast! – 20 april 2013

Zo’n 35 enthousiaste fietsers meldden zich zaterdagmiddag voor het Bakkie Fietsen dat door Mart van Veldhoven en Roel de Bakker werd georganiseerd én gesponsord voor de Stichting Kikkeropfleurdoos. Deelnemers kwamen uit het Westland en uit Den Haag, Delft, Schiedam en Hoek van Holland. De jongste deelnemer was 5 maanden oud – zij mocht met haar vader mee in de Babboefiets – en de oudste fietser telde 79 jaar.

Gelukkig was het prachtig, zonnig weer, wat het fietsen ondanks de straffe wind tot een leuke expeditie maakte. Start en eindpunt was het bedrijf De Bakker Westland in Kwintsheul van waaruit het hele jaar Bakkie Fietsen wordt georganiseerd. Het doel van deze tocht was op een gezellige en gezonde manier het Westland te ontdekken en daarmee tegelijkertijd kankerpatiënten te steunen.

Tijdens de fietstocht werden Westlandse bedrijven bezocht. Halverwege stond in druiventuin  Sonnehoeck koffie met appelgebak klaar en ging vrolijk – onder het motto ‘we fietsen deze calorieën er wel weer af’ – de spuitbus met slagroom rond. Daarna volgde een leerzame rondleiding over het historische terrein van dit Rijksmonument door de druiventuin en in de druivenkassen. Aan Ter Laak Orchids, aubergineteler Van Luijk, komkommerteler Zwinkels en tomatenteler De Bakker Westland werden bedrijfsbezoeken gebracht.

De telers vertelden met passie over hun bedrijf en hun producten, die zo veel mogelijk biologisch worden geteeld.  De fietsers waren onder de indruk van de automatisering, de hygiëneregels en de uitgestrektheid van de kassen. Sommigen hadden in hun jeugd in de kassen gewerkt als vakantiebaantje, maar herkenden daar nog maar weinig van terug in deze geautomatiseerde en schone bedrijven. Na elk bezoek werd het ‘bakkie’ voorop de fiets aangevuld met een dagvers product. Aan het einde van de dag namen de deelnemers zo hun ‘bakkie’ gezonde Westlandse groentes mee naar huis.

Na de fietstocht werd met gezonde eetlust genoten van de op twee Big Green Egg barbecues bereide dagverse producten, zoals met geitenkaas gevulde puntpaprika’s, tomaten gevuld met risotto en heerlijke zalm.

Uit handen van Roel de Bakker en Mart van Veldhoven mocht Marleen Reukema, voorzitter van de Stichting Kikkeropfleurdoos, ten slotte een cheque van € 2.500,- voor de Kikkeropfleurdoos in ontvangst nemen. “Een prachtig resultaat van een perfecte Bakkie Fietsdag, waarvoor we iedereen die hieraan een steentje heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken!”, aldus Reukema.

Deelnemers Bakkie Fietsen enthousiast – 20 april 2013