logo_kikker_matigNieuwsbrief Kikkeropfleurdoos
Jaargang 4, nummer 1
Juni 2013

 

 

Ambassadeur Wubbo Ockels ernstig ziek
Onlangs heeft prof. dr. Wubbo Ockels – ambassadeur van de Stichting Kikkeropfleurdoos – via de media bekendgemaakt dat hij opnieuw is getroffen door kanker. Het bestuur en de medewerkers van onze stichting wensen Wubbo Ockels alle kracht om dit nieuwe gevecht tegen kanker aan te gaan.

Tailwind Regatta gaat zich inzetten voor de Kikkeropfleurdoos
Op 27 en 28 augustus 2013 wordt de 12e editie van de Tailwind Regatta in Muiderzand gehouden, een zeilrace voor KLM cockpit- en cabinebemanning. Elk jaar wordt een goed doel ondersteund en voor dit jaar is dit Stichting Kikkeropfleurdoos.

Bedrijven, instellingen en particulieren zetten zich in voor de Kikkeropfleurdoos
Hoewel we er nog niet helemaal zijn, leggen donaties en acties uit het eerste semester van 2013 een solide financiële basis voor de nieuwe, lustrum editie van de Kikkeropfleurdoos:

Kerstgift Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs
Het bestuur van de RVKO heeft in het kader van het kerstcadeau 2012 begin dit jaar een gift gedaan aan de Kikkeropfleurdoos van ruim € 7.200,-.

Chocolade kikkers voor Kikkeropfleurdoos
Bakkerij Paul Schalke in Naaldwijk verkoopt chocolade kikkertjes waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Kikkeropfleurdoos. Meeverpakte kaartjes met logo en QR-code van Kikkeropfleurdoos zijn gesponsord én vervaardigd door Nadorp Druk Communicatiemakers.

Bakkie Fietsen voor Kikkeropfleurdoos brengt € 2.500,- op
Op dit initiatief, georganiseerd én gesponsord door Mart van Veldhoven en Roel de Bakker kwamen zo’n 35 enthousiaste fietsers af. Start en eindpunt was het bedrijf De Bakker Westland in Kwintsheul van waaruit het hele jaar Bakkie Fietsen wordt georganiseerd. Het doel van deze tocht was op een gezellige en gezonde manier het Westland te ontdekken en daarmee tegelijkertijd kankerpatiënten te steunen. Na de fietstocht werd met gezonde eetlust genoten van een heerlijke BBQ met dagverse producten, waarna de deelnemers huiswaarts gingen met hun ‘bakkie’ gezonde Westlandse groentes.

En verder …
Een bedrag van € 500,- is ontvangen van AVR-Van Gansewinkel, op aangeven van het personeel van dit bedrijf dat eenmaal per maand een goed doel mag voordragen. Verder zijn donaties ontvangen van het Katholiek Vrouwengilde Monster en AH ’s-Gravenzande. Golfclub Westland ondersteunt de Kikkeropfleurdoos door in heel 2013 bij alle wedstrijden van het inschrijfgeld € 1,00 per deelnemer af te dragen.

NLdoet-dag 2013 weer succes voor de Kikkeropfleurdoos
Op zaterdag 16 maart zetten 18 vrijwilligers – inclusief twee Westlandse jongeren in het
kader van hun maatschappelijke stage – zich in voor Stichting Kikkeropfleurdoos.
De klus behelsde het samenvoegen van een set van vijf wenskaarten met begeleidend
briefje en het insteken hiervan in een plastic hoesje. De uitdaging van de klus lag in het
enorme aantal van 12.500 kaarten die verwerkt moesten worden tot maar liefst 2.500 sets.

De kaarten zijn een direct resultaat van de match die tijdens de eerste Beursvloer Westland in 2011 werd beklonken met Jack van der Voort van Vitrona. Hij wist vervolgens vier collega ondernemers te interesseren deel te nemen aan het project en gezamenlijk werd een serie van vijf creatief uitgewerkte en vormgegeven kaarten gerealiseerd.
De kaarten komen als attentie in de volgende editie van de Kikkeropfleurdoos en geven de
ontvanger van de doos de mogelijkheid mensen een kaartje te sturen als dank voor hun
warmte, aandacht, een bezoekje of een luisterend oor.

Jubileum editie Kikkeropfleurdoos
Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe, speciale editie van de Kikkeropfleurdoos ter gelegenheid van het eerste lustrum van de Kikkeropfleurdoos. Als er voldoende financiële middelen zijn, is het de bedoeling in deze editie die in een oplage van 1000 stuks wordt uitgebracht een extra attentie op te nemen in de vorm van een fleece shawl.

Bijzonder initiatief hergebruik haarwerken
Stichting Kikkeropfleurdoos heeft via een van haar bestuursleden contact tot stand gebracht tussen het Nederlandse Rode Kruis en Haarinstituut Westland.

Het haarinstituut heeft ruim dertig haarwerken (pruiken) gereedgemaakt voor hergebruik,
waarna ze door het Rode Kruis Waterweg-Noord worden verzonden naar het Rode Kruis inde Roemeense plaats Kezdi. Een dankbaar initiatief dat een steuntje in de rug is voor
kankerpatiënten in Roemenië, die zich een haarwerk niet kunnen veroorloven.
Het Haarinstituut Westland maakt met Berino haarwerken te Grou, Haarinstituut Ria Dierkingte Arnhem en Peels Haarmode te Eindhoven deel uit van de vier haarinstituten die de Kikkeropfleurdoos steunen met een speciale folder in de Kikkeropfleurdoos over
haarproducten.

Project Communicatie Ziekenhuizen
Stichting Kikkeropfleurdoos is gestart met het opzetten van een project om de stichting beter in beeld te brengen op oncologie afdelingen in ziekenhuizen. De bedoeling is om in
samenwerking met personeel op deze afdelingen de Kikkeropfleurdoos onder de aandacht te brengen van kankerpatiënten na de diagnose kanker.

Onderdeel van de actie is een nog te ontwikkelen doosje waarin informatiekaartjes komen
van het formaat credit card. Bezoekers aan de polikliniek kunnen een kaartje meenemen en thuis via de website informatie en een aanvraagformulier downloaden. Voor dit project zijn fondsen aangeschreven. Door de Stichting Roparun is reeds een donatie van € 2.000,- in het vooruitzicht gesteld.

Stichting Kikkeropfleurdoos – www.kikkeropfleurdoos.nl

Nieuwsbrief juni 2013