Deze week kon Marleen van Nierop van Eetcafé De Bonte Haas in Wateringen de opbrengst bekendmaken van de verkoop in haar restaurant van karaffen Charity Water in de eerste helft van 2019. Dit keer mocht Stichting Kikkeropfleurdoos als regionaal goed doel het geweldige bedrag van € 770,00 ontvangen. De overhandiging vond plaats op het zonnige en drukke terras van De Bonte Haas in aanwezigheid van vele gasten. De voorzitter van Stichting Kikkeropfleurdoos, Marleen Reukema, reageerde blij verrast op de cheque die zij van haar naamgenote overhandigd kreeg. “Het is een geweldige bijdrage aan onze activiteiten voor kankerpatiënten. Bovendien is het altijd bemoedigend om te merken dat kleinere goede doelen, die alleen door vrijwilligers worden bemand, ook kunnen rekenen op steun vanuit het Westland.” Als dank daarvoor bood ze de directie van De Bonte Haas een Westlands boeket aan. 

Stichting Kikkeropfleurdoos biedt via de oncologieverpleegkundige aan jonge kinderen met kanker in de ziekenhuizen waar zij behandeld worden gratis de Kinderopfleurdoos aan. Deze is gevuld met de inmiddels  geliefde kikkerknuffel, met cadeautjes voor de kankerpatiëntjes en met informatie en tips voor de ouders.

Voor volwassenen, die de diagnose kanker krijgen, is er de Kikkeropfleurdoos. Een kleurrijke doos met veel algemene informatie, bijvoorbeeld over wat belangrijk is om aan te denken bij een bezoek aan de specialist, maar ook met Tips van Lotgenoten en praktische attenties. De vrolijk ogende doos kan natuurlijk verder gebruikt worden om alle kaarten, medicinale recepten, afspraakkaarten en medicijnen bij elkaar te bewaren. Ook de Kikkeropfleurdoos voor volwassenen is gratis te verkrijgen. Via de website kan een aanvraagkaart ingevuld en afgedrukt worden en daarna bij een Service Apotheek – landelijk distributeur van deze Kikkeropfleurdoos – aangeboden worden.

De Bonte Haas schenkt € 770,00 aan Kikkeropfleurdoos – 20 juli 2019