Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-e1547567278560.png

De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft.
De glimlach van een kind dat nog een leven voor zich heeft.
Dat leven is de moeite waard
met soms wel wat verdriet, maar met liefde, geluk en plezier in ´t verschiet.
[1]

Speciaal voor kinderen geeft de Stichting Kikkeropfleurdoos sinds 2018 de Kinderopfleurdoos uit. De vrolijke doos kwam er op verzoek van onder meer oncologieverpleegkundigen. De inhoud van de doos is vervolgens in nauw overleg met kinderartsen, -oncologen en verpleegkundigen afgestemd op de behoeften van kankerpatiënten van vijf tot tien jaar oud. De doos wordt kosteloos aangeboden en uitgereikt via het ziekenhuis waar de kinderen in behandeling zijn.

Het eerste ziekenhuis dat dit nu doet is Gelderse Vallei in Ede. De bedoeling is dat meer ziekenhuizen in de komende tijd dit goede voorbeeld zullen volgen.

.

klik hier voor inhoud Kikkeropfleurdoos

In de Kinderopfleurdoos treffen de kinderen naast een warme fleecesjaal onder meer de folder ‘Kankerspoken’ van de Stichting Verdriet door je hoofd, maar ook een kaart met het gedicht ‘Jouw Kikkervriend’, een kleurboek, etui met kleurtjes, vouwblaadjes, een caleidoscoop, zonnebloemzaadjes in een doosje, een stressbal en nog veel meer. In een blauwe map in de doos vinden ouders en verzorgers de belangrijke informatie die speciaal voor hen bestemd is.

Ik ben de weide ingesprongen
en heb bloemen geplukt, zoveel ik kon
in de mooiste kleuren
onder schapenwolken en zon.
En deze bloemen zijn natuurlijk voor jou
het is mijn kikkerig-springerig-pluk-boeket
zodat je weet dat ik aan je denk.[2]

Voor de verdere ontwikkeling van de Kinderopfleurdoos blijven we afhankelijk van sponsors, giften en acties van derden. Het is altijd weer spannend of onze inkomsten voldoende zijn om aan de grote vraag te voldoen. Als u mogelijkheden ziet om ons daarbij te ondersteunen horen we dat graag.


[1] Uit ‘De Glimlach van een Kind’ van Willy Alberti (1968) op tekst van Gerrit den Braber

[2] Gedicht ‘Jouw Kikkervriend’ van Hanneke Middelburg