Het bestuur van de Stichting Kikkeropfleurdoos bestaat uit vrijwilligers, die deze functie bekleden naast hun werk.
De bestuursleden stellen zichzelf voor:
Mijn naam is Marleen Reukema, geboren in Indonesië in 1951, opgegroeid in Nederland, werkzaam geweest in binnen- en buitenland, trotse moeder en oma. Sinds enkele jaren werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van jongs af aan zet ik mij graag een à twee dagen per week in voor vrijwilligerswerk.
In mei 2007 ben ik kankerpatiënt geworden. In die tijd was ik alleenstaande moeder van twee tieners. Na een ingrijpende operatie en chemokuren volgde een herstelperiode van enkele maanden waarin ik op eigen verzoek al snel enkele uren per week weer ging werken. In die tijd heb ik veel gesproken met mijn kinderen, oncologie verpleegkundigen, andere professionals in de gezondheidszorg en welzijn en tijdens de Herstel en Balans behandeling met lotgenoten. Ik weet uit ervaring hoe wenselijk het is – voor jezelf en voor je naasten – om in één keer tips over producten en informatie over literatuur en de juiste apps te krijgen zonder dat je verdwaalt op het internet en ongewild nare berichten te lezen krijgt. Vooral als alleenstaande is dat erg belangrijk. Zo ontstond bij mij het idee voor een ‘opkikkerdoos’ met daarin informatie en een leuke attentie en werd in de zomer van 2008 de Stichting Kikkeropfleurdoos opgericht. Mijn kinderen vonden dat het vooral een doos moest zijn met een vrolijke uitstraling en zo ontstond de kikker-op-fleur-doos.
Ook nu heb ik veel contact met mensen die kanker hebben waarvan sommigen weten dat zij niet lang meer te leven hebben. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die een goed uitzicht op herstel hebben. Allemaal zijn ze blij met de tips, die we hen kunnen geven. En ook zij hopen van harte dat ons initiatief door steun van sponsors verder mag uitgroeien tot een symbool van medeleven en begrip, hét steuntje in de rug voor kankerpatiënten. Uw hulp is daarbij zeer welkom!
MET KIKKEROPFLEURDOOS STA JE ER NIET ALLÉÉN VOOR
Mijn naam is Elvire ten Berge-de Ridder, geboren in Eindhoven op 12 mei 1952, getrouwd, moeder van 2 dochters en ik woon in Hoek van Holland. Ik ben werkzaam in twee apotheken in het Westland. De Stichting Kikkeropfleurdoos spreekt mij bijzonder aan omdat ik vanuit mijn dagelijks werk continue geconfronteerd wordt met mensen die de diagnose kanker te horen krijgen en zich vervolgens door het hele, vaak lange en niet eenvoudige traject moeten worstelen.
Iedere handreiking is dan welkom, zeker omdat men in heel veel gevallen niet weet waar men terecht kan met alle vragen/problemen etc die zich voor gaan doen.
ZORG IS MEER DAN MEDICIJNEN
Mijn naam is Margriet Everwijn, geboren in Hoofddorp op 2 januari 1964. Ik woon in Den Haag en werk sinds jaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, muziek luisteren (thuis of in een concertzaal), wandelen, zeilen.
Als dochter en als familie heb ik ondervonden dat je machteloos staat wanneer iemand die heel dichtbij je staat te horen krijgt dat zij kanker heeft en dat het voor die persoon een heel eenzaam traject is. De Kikkeropfleurdoos is een doos met allerlei informatie over deze ziekte, over instanties die hulp kunnen bieden, monsters van produkten die de bijverschijnselen van chemokuren en bestralingen kunnen verzachten en een leuke attentie, een ‘opkikker’. Het is een blijk van medeleven en meedenken vanuit de samenleving voor de patient en diens naasten.
Ik vind dit een heel mooi initiatief en toen Marleen mij vroeg samen met haar de Stichting Kikkeropfleurdoos op te richten was ik dan ook zeer vereerd en zei meteen ‘ja’.
Ik hoop van harte dat de Kikkeropfleurdoos in een behoefte gaat voorzien!
EEN BLIJK VAN MEDELEVEN
Mijn naam is Henny Duijn-Visscher en ik woon al jarenlang in Maassluis. Ik heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen en zij wonen in de Westland regio.
Na mijn werk in het onderwijs (docente MBO) en de thuiszorg (management functie) ben ik nu met pensioen. Mijn hobby’s zijn tennis, fietsen, computerwerk en vrijwilligers werk. Naast het vrijwilligers werk voor de Stichting Kikkeropfleurdoos ben ik ook secretaris van het Rode Kruis bestuur; district Nieuwe Waterweg Noord.
Door mijn werk in de thuiszorg, in mijn sociale omgeving en mijn eigen ervaring met huid kanker ervaar je de ziekte kanker als definitief; van voor de diagnose kanker en erna. Ook al ben je vrij van de ziekte, na de operatie en/of behandeling, het blijft bij je in je dagelijkse leven. De diagnose is bepalend, daarna volgen meestal de ingrijpende behandelingen voor de patiënt en zeer zeker ook voor de gezinsleden en vrienden.
Het zou fijn zijn, als de Kikkeropfleurdoos met informatie en attentie een stimulans zou kunnen zijn om weer verder te gaan, maar met een glimlach door een ‘Opkikker’ gevoel.
STIMULANS OM VERDER TE GAAN